Autoverzekering

Elke Nederlander die in het bezit is van een auto of motor is verplicht een autoverzekering of motorverzekering af te sluiten. Een voordelige autoverzekering vindt u door middel van het vergelijken van de premie die autoverzekeraars bieden.

Goedkope autoverzekering

Iedereen wil een goede, maar tegelijk ook goedkope autoverzekering afsluiten. Een autoverzekering berekenen voor verschillende aanbieders is daarom aan te raden. Naast de premie van de autoverzekering, is het ook belangrijk de voorwaarden van de verzekering tegen het licht te houden. Met behulp van deze module wordt u in staat gesteld de premies van autoverzekeringen op een objectieve manier met elkaar te vergelijken en daarnaast de diverse producten op voorwaarden te controleren.

Premie autoverzekering

De premie van de autoverzekering hangt grotendeels af van de aan de verzekering gekoppelde dekking. Er zijn drie soorten dekking: een WA verzekering voor de auto, een beperkt casco verzekering en een volledig casco of all risk autoverzekering. Een WA verzekering is doorgaans de goedkoopste autoverzekering. Wilt u een autoverzekering afsluiten, let dan goed op welke dekking het beste bij uw auto past. Meestal is dit afhankelijk van de leeftijd van de auto.