Beleggingshypotheek

U belegt om vermogen op te bouwen waarmee u uw hypotheek aflost. Het vermogen wordt dus niet opgebouwd in een kapitaalverzekering of bankspaarrekening, maar op een aparte beleggingsrekening. Met een beleggingshypotheek profiteert u maximaal van de fiscale mogelijkheden, kunt u flexibel beleggen en doorgaans tussentijds opnemen.
  • Uw hypotheeklasten bestaan uit de hypotheekrente en eventueel een bedrag dat wordt belegd.
  • U belegt door middel van een éénmalige of periodieke inleg in effecten. Soms beperkt de hypotheekverstrekker uw keuze tot een bepaald aantal beleggingsfondsen.
  • U kunt uw inleg naar wens verhogen of verlagen. U kunt dus het rendement beïnvloeden door een actieve rol te spelen bij de aan- en verkoop van effecten.
  • Meestal is een losse overlijdensrisicoverzekering verplicht.
  • Omdat het kapitaal niet binnen een verzekering of bankspaarrekening wordt opgebouwd, blijft de kapitaalvrijstelling in Box I in tact.
  • Het op de beleggingsrekening opgebouwde vermogen wordt belast in Box III. U betaalt dan jaarlijks 1,2% belasting over het uitstaand vermogen boven de standaard vrijstelling.

Doe meer met de beleggingshypotheek

Een beleggingshypotheek geeft veel vrijheid. U loopt echter ook het risico dat u aan het einde van de looptijd onvoldoende kapitaal hebt om uw hypotheekschuld af te lossen. Over het algemeen geldt dat een hoog rendement gepaard gaat met een relatief hoog risico. Vraag bij de adviseur van HypoNU om meer informatie over de manier van beleggen die bij u past. Neem hier contact met ons op.

.
Stacks Image 9